Meer over mij

 

Hoi! Ik ben Judith. 22 lentes jong en ik studeer nog. Toegepaste filosofie met beleid, economie en duurzaamheid. Een hele hap. Dat zie je terug in mijn leven. Ik doe van alles. Van bakken, tot werken bij een koffiecafeetje en blogs schrijven. Daarnaast probeer ik ook nog voor mezelf te zorgen en mijn vrienden niet te verwaarlozen.

In mijn vrije tijd blog ik graag, omdat het me uit mijn hoofd haalt. Ik krijg er energie van om te koken en die recepten te delen, of om tips over duurzamer leven te delen.

Dit is allemaal ontstaan op het moment dat ik vegan werd. Ik was al sinds jong af aan vegetarisch, maar vegan worden zat er voor mij lange tijd niet in. Een vakantie in Barcelona deed me realiseren dat ik die eitjes en stukjes zalm af en toe écht niet meer nodig had. In die stad heb ik namelijk voor het eerst ervaren hoe lekker veganistisch eten kan zijn. Als verrassing kreeg ik daarna thuis voor mijn verjaardag een vegan kookboek, toen gooide ik het roer om: ik werd vegan.

Sindsdien is mijn bewustzijn (én handelen) enorm verandert. Ik vond het onrechtvaardig en onnodig om dierlijke producten te blijven eten terwijl er genoeg alternatieven zijn. En op dat spoor ging ik nog even verder, het bracht me bij de mode-industrie. Ergens weet je wel dat de kleding bij de H&M niet eerlijk geproduceerd kan zijn, maar het is in onze maatschappij als zo vanzelfsprekend gezien om daar kleding te kopen dat je dat al gauw weer vergeet. Maar het bleef aan me knagen; ik eet geen dierlijke producten uit compassie voor de dieren, dan wil ik ook geen fast fashion meer kopen uit compassie voor de mens. Nota bene mijn eigen ‘soort’, voor zover ik daar in geloof. Dat fast fashion ook heel milieuvervuilend was, ontdekte ik pas later. En dus stopte ik cold turkey met fast fashion. Nu komt alleen tweedehands/ vintage/ duurzaam & eerlijk geproduceerde kleding in mijn huis, en dat voelt goed.

Dat hele bewustzijn dat zich heeft ontpopt heeft me ook enorm onthaast. Ik kreeg meer stress van kleding dan ik dacht. Door yoga en meditatie heb ik geleerd meer te houden van mezelf zoals ik ben. Ik heb nu veel minder vaak de neiging nieuwe spullen of nieuwe kleding te kopen, dat geeft zoveel rust.

Op dit stukje internet probeer ik jullie te inspireren doormiddel van tips en recepten, en mijn eigen verhalen. Want deze rust, het gevoel van genoeg hebben, je verbonden voelen met de aarde en alles dat leeft, gun ik iedereen. En dat is nodig, want alleen samen kunnen we deze aarde nog redden.

Contact/ Samenwerkingen

Heb je een vraag, een tip, of wil je gewoon iets aan me kwijt? Of heb je een idee voor een interessante samenwerking? Mail me dan op judithhikkaduwage@hotmail.com en ik stuur je zo snel mogelijk een berichtje terug.

Liefs,

Judith

Stay in the loop

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste vegan recepten, tips en artikelen!