April 10, 2020

Easy falafelwrap met zoete aardappel en frisse yoghurtsaus (vegan!)

Het is weer even wennen, de overgang van de winter naar de lente. Ik ben eerlijk gezegd compleet vergeten wat ik normaal eet rond deze tijd van het jaar. Van salades houd ik niet zo, maar luchtig eten vind ik wel heel fijn. Het is dus weer even puzzelen, maar dat is juist wel leuk. Nu ga ik tenminste weer wat nieuwe dingen uitproberen. In de winter ben ik al gauw in rustmodus en eet ik vrijwel routinematig opwarmende maaltijden (en heb ik ook niet zoveel zin om die dan online te zetten). Maar de lente brengt licht en nieuwe energie met zich mee, dus hier is weer een nieuw recept 🙂

*Voor dit recept heb ik gewoon kant en klare falafel gebruikt. Meestal maakt mijn vriend zelf falafel (die is echt hémels), het recept daarvan zal ik binnenkort ook even uittypen. 🙂

Benodigdheden:

 • oven
 • 2 koekenpannen
 • bakplaat
 • bakpapier
 • schaaltje

Ingrediënten (voor 2 wraps):

 • 1 avocado
 • 2 zoete aardappels
 • 2 tomaten
 • handje bieslook
 • 6 falafel balletjes (ik heb die van Garden Gourmet gebruikt)
 • 3 eetlepels vegan mayonaise
 • 4 eetlepels ongezoete soja yoghurt (ik heb die van Alpro gebruikt)
 • sap van 1/2 citroen
 • 1/4 theelepel knoflookpoeder
 • zout
 • peper
 • paprikapoeder
 • gemalen komijnzaad
 • olijfolie

Bereiding:

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes van +- 1 cm. Hoe kleiner je ze snijdt, hoe sneller ze klaar zijn :-).
 • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 • Verdeel de blokjes zoete aardappel over de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie, paprika poeder en gemalen komijnzaad. Zet de plaat dan in de oven voor ongeveer 15-20 minuten. Schep de blokjes halverwege om.
 • Snijd de avocado vast in plakjes.
 • Snijd de tomaat vast in blokjes.
 • Maak de frisse yoghurtsaus door de vegan mayonaise, de soja yoghurt, het knoflookpoeder en het citroensap door elkaar te roeren in een schaaltje. Snijd de bieslook fijn en roer dit door de saus. Voeg ook nog een beetje zout en peper toe.
 • Als de zoete aardappelblokjes bijna klaar zijn, kun je vast de falafel gaan bakken in een koekenpan.
 • In een andere koekenpan kun je de wrap opwarmen.
 • Is alles klaar? Vul dan de wrap en vouw ‘m dubbel! Eetsmakelijk 🙂

Geschreven door Judith

Hoi! Ik ben Judith 🙂

Ik sta graag in de keuken, en ik eet vegan en suikervrij. Je denkt misschien dat dat vervelend is, maar niks is minder waar. Ik voel me een stuk fitter sinds ik dat doe. En koken is nu juist een groot plezier. Af en toe deel ik hier recepten als bewijs 😉 Daarnaast houd ik me bezig met duurzaamheid, op gebied van mode, wonen, eten, en bewustzijn. Ook daarover zul je hier geregeld iets tegenkomen!

 

More About Me