December 23, 2019

Homemade vegan chocopasta zonder suiker.

Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst nutella heb gegeten, maar de smaak herinner ik me nog als de dag van gisteren. Ik was er flink aan verslaafd. En dan vooral op vers witbrood van de bakker, haha. Maar laatst bladerde ik door een kookboek waar ik een recept zag staan voor chocopasta. Helaas was die vrij bewerkelijk, en niet vegan. Dus dook ik zelf de keuken in. En tot mijn verbazing is het recept in één keer goed!

Benodigdheden:

 • keukenmachine
 • glazen potje met deksel voor de chocopasta
 • oven
 • theedoek
 • bakpapier
 • weegschaal

Ingrediënten:

 • 250 gram hazelnoten
 • 25 gram cacaopoeder
 • 3/4 eetlepels ahorn siroop
 • snufje zout
 • 1 theelepel vanillepoeder
 • +- 60 ml water
Hazelnootpasta

Bereiding:

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Bekleed een bakplaat met het bakpapiertje en verdeel hierover de hazelnoten.
 • Rooster de hazelnoten zo’n 10-12 minuten, maar houd het wel in de gaten en roer ze af en toe even door elkaar. Ik kon na 7 minuten al stoppen.. ligt aan de oven denk ik.
 • Leg een theedoek op het aanrecht of op tafel. Giet hierover de hazelnoten.
 • Laat de hazelnoten een klein beetje afkoelen.
 • Vouw de theedoek dicht. Rol of kneed nu de hazelnoten in de theedoek. Na een poosje vallen de velletjes er af en houd je blanke hazelnoten over.
 • Scheid de velletjes van de hazelnoten.
 • Plaats de blanke hazelnoten in de keukenmachine.
 • Laat dit eerst zo’n 5 minuten draaien. Je hebt dan hazelnootpasta, proef dit vooral ook eventjes. Ook al erg lekker!
 • Voeg dan de cacao, het zout, de vanille, en de siroop toe.
 • Laat de keukenmachine draaien tot het goed gemixt is.
 • Voeg beetje bij beetje water toe, tot jouw gewenste vloeibaarheid is bereikt.
 • Schep de pasta in een glazen pot. En klaar ben je!

Bewaren: in een afgesloten glazenpot, in de koelkast.

Geschreven door Judith

Hoi! Ik ben Judith 🙂

Ik sta graag in de keuken, en ik eet vegan en suikervrij. Je denkt misschien dat dat vervelend is, maar niks is minder waar. Ik voel me een stuk fitter sinds ik dat doe. En koken is nu juist een groot plezier. Af en toe deel ik hier recepten als bewijs 😉 Daarnaast houd ik me bezig met duurzaamheid, op gebied van mode, wonen, eten, en bewustzijn. Ook daarover zul je hier geregeld iets tegenkomen!

 

More About Me