January 21, 2019

Kaneel muesli

Meestal weet ik niet zo goed wat ik moet ontbijten, want in de ochtend heb ik nog nergens echt zin in. Maar in de meeste gevallen begint mijn dag al vroeg, dus is het beter als ik wel iets eet waar ik een paar uur op kan teren. Daarom maak ik regelmatig deze muesli. Zo kan ik ‘s ochtends toch snel een klein ontbijtje eten van soja yoghurt met deze muesli. Een goed begin van de dag! (Deze muesli is trouwens lekker op elk tijdstip van de dag. Ook in droge vorm, om te snoepen op de bank).

Benodigdheden (voor +- een week)

 • 180 gram havermout
 • 4 handen walnoten
 • 4 handjes geraspte kokos
 • 8 eetlepels gesmolten kokosolie
 • 6 eetlepels dadelstroop of appelstroop. Dadelstroop is zoeter, appelstroop heeft een klein zuurtje.
 • 1/4e theelepel zout
 • 2 theelepels kaneel

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 140 graden.
 2. Stamp de walnoten fijn in een vijzel. Let op dat je ze niet helemaal tot poeder stampt, het is lekker om brokjes walnoot over te houden in de muesli.
 3. Meng alle ingrediënten in een kom samen. Zorg dat alles goed bedekt is met olie en stroop.
 4. Bedek een bakplaat met bakpapier en strooi hier de muesli overheen. Maak de muesli nog een heel klein beetje vochtig.
 5. Laat de muesli 12 minuten bakken op 140 graden. Laat dan goed afkoelen.
 • Let op: Mocht de muesli nog niet heel knapperig lijken na 12 minuten, bak het dan niet heel veel langer. De muesli wordt juist knapperig van het afkoelen!

Serveer de muesli met een beetje soja (of andere yoghurt) en eventueel nog kokosrasp en vers fruit. Ook erg lekker: wat frambozen laten smelten en fijnprakken in een steelpannetje en dat erover gieten. 🙂

Geniet!

Written by Judith

Hello! I’m stepping up my sustainability-game!

On this website I’ll share all my experiences, discoveries and dilemmas along the way. Above all, I hope to inspire you by showing that it doesn’t take much effort to live a sustainable lifestyle.. It really is possible to take better care of everything that is while staying yourself and keep doing what you do!

Are you in?

 

More About Me