November 18, 2020

Mijn lievelingssoep: heerlijk romige bloemkool-preisoep (vegan)

Met name in de koudere maanden kan ik zo genieten van een warme kom soep. Ik maak altijd extra veel zodat ik er de dagen erna nog van kan lunchen. Deze bloemkool-preisoep is al jaren mijn favoriet. En het is me deze keer eindelijk gelukt een foto te maken voor ik het op at, dus nu kan het recept een keer gedeeld worden. Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als ik.

Benodigdheden:

 • grote soeppan
 • soeplepel
 • staafmixer
 • vergiet
 • snijplank
 • mes
 • spatel

Ingrediënten:

 • beetje olijfolie om in te bakken
 • grote bloemkool
 • 1 gehele prei
 • 1 rode ui
 • 3 grote teentjes knoflook
 • 2 groente bouillonblokjes
 • 1 groot blik kokosmelk (400 ml)
 • water
 • zout
 • peper

Bereiding:

 1. Snijd de ui en knoflook fijn.
 2. Snijd de bloemkool vast in kleine roosjes.
 3. Voeg de olie toe aan de pan. Fruit de ui en knoflook in de pan tot ze doorzichtig kleuren.
 4. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roer dit af en toe goed door.
 5. Snijd de prei fijn en was deze goed door het vergiet met de prei onder de kraan te zetten en alles goed door te husselen.
 6. Voeg dan ook de prei toe aan de pan. Roer alles nog zo’n 3-5 minuten goed door elkaar, zodat de prei en bloemkool al wat zachter en gebakken zijn.
 7. Voeg dan de kokosmelk, de bouillonblokjes en een flinke snuf zout en peper toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar.
 8. Voeg zoveel water toe dat de bloemkool bijna helemaal onder water komt te staan. Je kunt later altijd nog meer water toevoegen, maar beter eerst te weinig dan teveel. Ik houd van dikke soep.
 9. Laat alles zo’n 25-30 minuten koken.
 10. Mix de ingrediënten dan tot soep met de staafmixer.
 11. Proef of de dikte en smaak naar wens is. Je kunt nog meer water of zout en peper toevoegen. Daarna ben je klaar!

Serveer de soep met getoast brood ernaast. Voor de foto heb ik de soep nog gegarneerd met wat pitten en zaden, olijfolie en cirkeltjes venkel. De laatste tijd ben ik erg van van zonnebloempitten pasta of hummus op getoast brood. Heerlijk bij deze soep! Eetsmakelijk!

Geschreven door Judith

Hoi! Ik ben Judith 🙂

Ik sta graag in de keuken, en ik eet vegan en suikervrij. Je denkt misschien dat dat vervelend is, maar niks is minder waar. Ik voel me een stuk fitter sinds ik dat doe. En koken is nu juist een groot plezier. Af en toe deel ik hier recepten als bewijs 😉 Daarnaast houd ik me bezig met duurzaamheid, op gebied van mode, wonen, eten, en bewustzijn. Ook daarover zul je hier geregeld iets tegenkomen!

 

More About Me