February 27, 2019

Zomers trio van rood fruit met kokosslagroom

Nu de zon weer fel begint te schijnen en de temperaturen weer stijgen, begon het ik-heb-zin-in-rood-fruit-verlangen alweer op te komen. Toevallig had ik nog een blik kokosmelk in de koelkast staan, dus heb ik ook eindelijk een keer geprobeerd kokosslagroom te maken. MET SUCCES. Het ging in één keer goed en oh, wat is het lekker! Tip: zorg tijdens deze mooie maanden dat je altijd een blik kokosmelk in de koelkast hebt staan, dan heb je dit hapje in no-time gemaakt. 🙂

Benodigdheden (voor 3 kleine porties):

 • Mixer/ staafmixer met garde opzetstuk
 • Een schaaltje & zeefje
 • Een mengkom/ hoge maatbeker
 • Vers fruit: ik gebruikte aardbei, bosbes en framboos
 • Blik kokosmelk 400ml, minimaal een nacht in de koelkast gestaan
 • 0,5 eetlepel rijststroop (eventueel ahorn siroop, maar geen bruine siropen want dan wordt je slagroom bruin)
 • 0,5 theelepel vanille poeder
 • Een paar muntblaadjes.
 • Snufje kaneel.

*Rijststroop is te koop bij o.a. de Ekoplaza/ G&W. Evenals de vanillepoeder, maar ik bestel mijne altijd bij pit-pit.com, dat scheelt nogal in prijs.

Bereidingswijze:

 • Snijd de aardbei in blokjes.
 • Schep het fruit in een potje/schaaltje. Eventueel in duidelijke laagjes, dat ziet er leuk uit.
 • Haal het blik kokosmelk uit de koelkast en maak het open. Nu zie je bovenop een dikke crème laag. Ga met een mes bij de rand langs, zodat er een opening ontstaat. Nu kun je door een zeefje de inhoud van het blik in een schaaltje gieten. Het water komt in het schaaltje terecht en de crème blijft als het goed is in het zeefje liggen.
 • Tip: bewaar het overgebleven kokoswater voor een curry/ smoothie. Je hoeft dit niet weg te gooien 🙂
 • Pak een mengkom/ hoge maatbeker en giet hier de overgebleven kokoscrème in. Voeg ook de rijststroop en het vanillepoeder toe. Klop de crème dan op met een mixer.
 • Je kunt de slagroom meteen gebruiken, maar ook nog even laten opstijven in de koelkast/ een nachtje bewaren.
 • Voor direct gebruik: schep de slagroom over het fruit. Garneer met een snufje kaneel en wat muntblaadjes, smaakt ook nog eens heerlijk bij elkaar!
 • Geniet!

Geschreven door Judith

Hoi! Ik ben Judith 🙂

Ik sta graag in de keuken, en ik eet vegan en suikervrij. Je denkt misschien dat dat vervelend is, maar niks is minder waar. Ik voel me een stuk fitter sinds ik dat doe. En koken is nu juist een groot plezier. Af en toe deel ik hier recepten als bewijs 😉 Daarnaast houd ik me bezig met duurzaamheid, op gebied van mode, wonen, eten, en bewustzijn. Ook daarover zul je hier geregeld iets tegenkomen!

 

More About Me